Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladsnittar – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Underbara chokladsnittar till sommarens fika! Baka tunna, krispiga chokladkakor som håller länge om de förvaras torrt. Så fina på ett kakfat och helt oemotståndligt goda!

Ingredienser

60 st
  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Till pensling och garnering

  • 1 ägg
  • strössel eller pärlsocker

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser i skålen till matberedaren med kniven monterad. Blanda väl.
  2. Ta upp degen på bakbordet och forma till sex fingertjocka längder, lika lång som plåtarna. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem med handen så att de blir plattare. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över strössel.
  3. Grädda i mitten av ugnen, cirka 12 minuter.
  4. Skär längderna i sneda cirka 2 centimeter breda bitar, på plåten medan de är varma. Lägg dem på bakgaller för att kallna. Förvara dem i en kakburk.