Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladrulltårta med mandel- & ricottafyllning

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Låt chokladrulltårtan ligga i frysen några timmar innan du skär upp den.

Ingredienser

Mandel- och ricottafyllning

  • 200 g rostad mandel
  • 250 g ricotta
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl florsocker

Chokladrulltårta

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i cirka 7 minuter. Låt svalna. Mixa mandeln grovt. Blanda mandeln med ricotta, vaniljsocker och florsocker.
  2. Höj ­värmen till 250 grader. Täck en ­långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
  4. Ta ut kakan, strö lite socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra av bakplåtspappret som kakan gräddats på. Låt kallna under långpannan.
  5. Bred ut fyllningen över den kalla kakan och rulla försiktigt ihop den från långsidan. Lägg gärna kakan i frysen i några timmar innan du skär upp den.