Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladrulltårta med körsbär och grädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Röda bär och choklad är en mycket trevlig kombination. Här i formen av en rulltårta med vaniljgrädde och körsbär.

Ingredienser

8 skivor
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 80 g mjöl (1 dl = 60 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • socker
  • 400 g urkärnade körsbär på burk
  • 1 tsk majsena
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader och klä en liten ugnsplåt med smörpapper.
  2. Sockerkaka: Blanda ihop äggvitorna och sockret med 1 msk vatten. Vispa äggulorna och vänd ner i äggviteblandningen.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop allt.
  4. Bred ut blandningen jämnt på den förberedda plåten och grädda cirka 8-10 minuter. Vänd ut den fortfarande varma sockerkakan på en bomullsduk beströdd med socker. Rulla tårtan i duken och låt svalna.
  5. Fyllning: Töm körsbärssaften ur burken i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt lite vatten till majsenan, blanda väl och häll i den kokande saften. Koka upp igen. Tillsätt körsbären och låt svalna.
  6. Vispa grädde och vaniljsocker hårt. Rulla försiktigt upp sockerkakan och bred ut grädden. Bred ut körsbärsblandningen ovanpå och rulla ihop igen. Placera rulltårtan på en tallrik, pudra med kakao och servera.