Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladparfait med hallon

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Det här är något för alla som är chokladälskare som jag.

Ingredienser

6 portioner

Till servering

  • 2 gelatinblad
  • Några hallon, frysta går bra
  • 250 g mörk choklad
  • Citronmeliss
  • 6 äggulor
  • Florsocker
  • 2 dl florsocker
  • 6 sött vitt vin eller dessertvin
  • 5 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa äggulor, florsocker och det söta vinet luftigt och fluffigt i en bunke. Vispa grädden.
  2. Tillsätt chokladen till äggblandningen. Vänd ner grädden.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Vispa ner gelatinet.
  4. Häll sedan alltsammans i en form, frys 1 dygn. Ta ur formen ur frysen en stund innan den ska serveras. Garnera med hallon, citronmeliss och florsocker.