Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladmuffins med mandelmjöl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Sugen på riktigt saftiga chokladmuffins? Då ska du baka dessa gjorda på bland annat kokosolja och riktig choklad. Dessutom är de glutenfria och väldigt goda med en klick glass eller vispad grädde. Mums. Recept av Maria Jensen för Wauw.

Ingredienser

4 stycken
  • 60 g kokosolja (eller vanligt smör)
  • 60 g mörk choklad (gärna upp till 85 %)
  • 2 ägg
  • 40 g socker
  • 20 g mandelmjöl

Till servering

  • mandel och hasselnötter, hackad (valfritt)
  • glass eller lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält kokosoljan i en kastrull. Lägg sedan i chokladen och rör tills ingredienserna smält samman.
  3. Vispa ägg och socker till det blir ett hårt skum. Vänd sedan ner mandelmjölet och därefter kokos/chokladblandningen.
  4. Häll smeten i fyra lika stora muffinsformar eller i mindre ugnsfasta formar (smörj den med olja eller smör på insidan)
  5. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna en stund. Hacka ev. mandel/hasselnötter och strö över muffinsen. Servera gärna med visad grädde eller vaniljglass.