Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladmousse med daim

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Hemgjord chokladmousse är enklare att göra än många tror! Och fantastiskt gott.

Ingredienser

4 portioner

Mörk chokladmousse

  • 150 g vispgrädde (1 1⁄2 dl)
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 150 g vispgrädde (1 1⁄2 dl)
  • 80 g äggula (4)
  • 30 g strösocker (2 msk)
  • 15 g vatten (1 msk)

Garnering

  • 200 g Vispgrädde
  • 1 dubbeldaim

Så här gör du

  1. Vispa 1 1⁄2 deciliter grädde och ställ in den i kylen. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1⁄2 deciliter grädde och häll den över chokladen.
  2. Låt stå i någon minut och blanda sedan med en slickepott ihop till en slät och fin tryffel. Ställ åt sidan i rumstempereratur.
  3. Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp socker samt vatten och häll genast ner sockerlagen i en tunn stråle i äggulorna och vispa samtidigt med elvisp på maxhastighet. Vispa tills det blir ett fint skum.
  4. Vänd ner tryffeln och därefter grädden. Blanda tills det blir en slät och fin mousse. Fördela moussen i önskade dessertglas och låt stå i kylen minst 2-3 timmar. Går bra att göra dagen innan och förvara i kylen. 5 Servera sen desserten med lite lättvispad grädde, krossad diam och pudra på lite kakao.