Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladmousse med cashewgrädde

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En simpel och läcker choklad mousse med få ingredienser. Perfekt om man är sugen på något gott efter middagen, men vill undvika desserter sprängfyllda med socker. Både chokladmoussen och cashewgrädden kan användas som fyllning till raw food tårtor.

Ingredienser

2 portion

Chokladmousse

  • 1 st mogen avokado
  • 3 msk råkakao pulver
  • 1/2 tsk 
äkta vaniljpulver

  • 1 msk ekologisk honung
  • 2 tsk nötsmör (mandel- eller hasselnötssmör)

Cashewgrädde

  • 1.5 dl blötlagda cashewnötter (blötlägg gärna under natten eller minst fem timmar)
  • saften från en lime
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk ekologisk honung

Så här gör du

  1. Börja med chokladmoussen. Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en jämn och fluffig smet. Låt stå i kylen ett par timmar.
  2. Placera alla ingredienser till cashewgrädden i en mixer och mixa till en jämn och fluffig smet. De kan ta några minuter så ha tålamod. Mixa till en gräddliknande konsistens. Låt stå i kylen ett par timmar.
  3. Ät chokladmoussen och cashewgrädden tillsammans. Servera med rostade solroskärnor och lingon.
  4. Cashewgrädden passar även till pannkakor, färska bär eller som ingrediens till raw food tårtor.