Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med saffransglasyr

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En festlig kaka med kraftig chokladsmak till adventsfikat.

Ingredienser

15 bitar
  • 200 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Saffransglasyr

  • 1 kuvert saffran, 1⁄2 g
  • 1 sockerbit
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad

Garnering

  • fikon och kumquats

Så här gör du

  1. Smält smöret och chokladen i bitar på svag värme. Rör hela tiden.
  2. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör i chokladblandningen och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
  3. Grädda i 200 grader, 25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kallna och
  4. stelna, gärna över natten.
  5. Stöt saffran med sockerbit i en mortel. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden.
  6. Rör om tills chokladen smält. Låt glasyren stelna lite. Bred den över kakan och låt stelna. Garnera och servera, gärna med grädde.