Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladgranola

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En härlig, lyxig granola med smak av choklad. Enda nackdelen är att den tar slut alldeles för fort.

Ingredienser

1 portion
  • 6 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl melonkärnor
  • 1-2 dl grovhackade nötter (cashew, macadamia, pecannötter, mandlar etcetera)
  • 3-4 msk smält kokosolja
  • 2-3 msk honung
  • 3 msk råkakaopulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa färsk riven ingefära

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla ingredienser förutom råkakaopulver i en stor bunke.
  3. Sprid ut på bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Rör om granolan med tio minuters mellanrum. Efter 20 minuter kan du tillsätta råkakopulver.
  4. När granolan har kallnat kan du tillsätta russin, gojibär, bipollen, mörkchoklad, hackade torkade dadlar eller aprikoser. Jag tillsatte mörkchoklad när granolan ännu var lite varm vilket gav granolan en härlig smak.
  5. Förvara i en glasburk.
  6. Ät med bär och yoghurt eller mandelmjölk.