Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladfudgevåfflor med vispad vaniljmascarpone & kokos- och romkaramelliserade bananer

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Detta receptet på våfflor är det bästa jag har hittat. Jag har dessutom fyllt mina våfflor med chokladfudge och jag lovar er att varenda smaklök kommer att le när ni smakar på dessa våfflorna! På www.aliciaskokbok.se finner ni recept på kokos- och romkaramelliserade bananer och vispad vaniljmascarpone ni inte får missa till dessa våfflorna.

Ingredienser

6 stycken

Våffelsmet

  • 4 msk Kokosolja alt smör
  • 4,5 dl Kokosmjölk alt vanlig mjölk
  • 1,5 tsk Torrjäst
  • 2 st Äggvitor
  • 2 st Äggulor
  • 2 tsk Vaniljpulver
  • 4,5 dl Mjöl
  • 0,5 tsk Salt
  • 2-3 dl Chokladfudge, delade i mindre bitar

Så här gör du

  1. Smält kokosoljan (alt smöret) i en kastrull. Häll ner mjölken och ta bort kastrullen från värmen. Rör ner torrjästen och vispa ner äggulorna. Vispa ordentligt tills det är väl blandat. Ställ kastrullen åt sidan för att vila i 5 minuter.
  2. Blanda under tiden samman mjöl och salt i en bunke. När mjölk- och jästblandningen vilat, häll den över mjölet. Vispa samman med en ballongvisp.
  3. I en annan bunke mät upp äggvitorna. Vispa dem fluffiga med hjälp av en elvisp. Ta först en sked av de vispade äggvitorna och vispa ner i våffelsmeten med hjälp av ballongvispen. Därefter tar du en slickepot och vänder ner den äggvitan som är kvar i smeten.
  4. Vänd tillsist ner fudgebitarna. Låt våffelsmeten stå i minst 30 minuter eller tills servering. Smeten kommer bli fluffig och svälla litegrann.
  5. Ta fram ditt våffeljärn och spraya eller smöra det med olja eller smör. När våffeljärnet är varmt ta ungefär 1 dl smet och häll i våffeljärnet. Grädda våfflorna tills de är gyllene.
  6. Servera tillsammans med vispad vaniljmascarpone & kokos- och romkaramelliserade bananer.