Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladchock, tårta med mascarponefrosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portion
  • 125 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl kallt espressokaffe eller starkt gott kaffe
  • 5 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grovhackade valnötter
  • 1 urskrapad vaniljstång/1tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Mascarponefrosting se mitt recept

Toppa med

  • 1 dl Valfria hackade nötter
  • 30 g riven mjölkchoklad
  • Pudrad kakao

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform. Blanda samman alla torra ingredienser förutom socker, choklad och vanilj.
  2. Smält smör och choklad tillsammans i vattenbad eller försiktigt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kaffe och låt det svalna.
  3. Vispa ägg, vanilj och socker poröst.
  4. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Häll ner i formen och grädda lågt i ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna innan du brer på frosting.
  5. Se recept på mascarponefrosting bland mina recept. Frostingen kan du bre på eller spritsas ut i vackert mönster. Toppa med nötter, riven choklad och pudrad kakao.