Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbitar med nötter och bär

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Använd en rektangulär kakform om du hellre vill ha fyrkantiga bitar.

Tillagningstid: 30 minuter + över natten

Ingredienser

12 bitar
  • 150 g blandade nötkärnor, till exempel macadamia, pistage, hasselnötter, cashew
  • 100 g marshmallows, gärna i olika färger
  • 200 g pepparkakor
  • 250 g ljus choklad
  • 250 g mörk choklad
  • 175 g smör
  • ⅔ dl flytande honung
  • 2 dl torkade tranbär
  • bakplåtspapper
  • plastfilm

Till garnering

  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Grovhacka nötterna. Klipp eller skär marshmallows i mindre bitar. Bryt pepparkakorna i små bitar.
  2. Grovhacka chokladen.
  3. Smält smöret i en panna. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå cirka 5 minuter. Rör om chokladen tills den smälter. Blanda i honungen. Blanda i tranbären.
  4. Häll chokladmassan i en bunke. Tillsätt nötter och blanda väl. Rör i marsmallows. Rör i papparkakor. Rör i tranbär.
  5. Häll massan i en kakform (cirka 22 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper, tryck ner fyllningen, så att den täcks av chokladen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp att stelna över natten.
  6. Stjälp upp kakan, sikta över kakaopulver och skär i bitar.