Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbiskvier – Sarah Bernhardt – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Chokladbiskvier är en klassiker på kondis, och kallas även för Sarah Bernhardt. Biskvierna (som är glutenfria) kan göras med olika fyllningar, här är en mörkare variant med smak av choklad.

Ingredienser

12 stycken

  • 300 g mandelmassa
  • 1-2 st äggvitor

Fyllning

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao

Glasyr

  • 150 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Riv mandelmassan till bottnarna på ett rivjärn. Blanda med äggvita till en smidig smet.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med handen så att det blir runda bottnar, ca 5 cm i diameter.
  3. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Låt bottnarna kallna. Vänd dem sedan med släta sidan upp.
  4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick i mitten på varje botten, se till att den släta sidan är uppåt. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir lite toppig och når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.
  5. Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad.
  6. Doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt. Kakorna går att frysa men chokladen kan ändra färg.