Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- & polkabrittle

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Choklad- & polkabrittle

Choklad och krossade polkagrisar sätter smak på denna lättlagade brittle

Ingredienser

1 brittle, cirka 20 × 30 centimeter
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl socker
  • 100 g mörk eller ljus choklad
  • 3 msk krossade polkagrisar

Så här gör du

  1. Täck en långpanna eller plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.
  2. Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till ljusbrun karamell. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kalna och stelna.
  3. Smält chokladen i en kastrull. Häll och bred ut chokladen över. Garnera med krossade polkagrisar. Låt kallna och stelna. Bryt i bitar.
Du kanske även gillar