Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och körsbärsdessert med kokos och vanilj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Körsbär och choklad – härlig kombination. Mejerifritt. En höjdardessert till en kopp kaffe eller ett glas vin. Här toppat med granatäpple och havtorn.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 dl körsbär färska eller tinade frysta utan kärnor
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 1 msk saft från körsbären
  • 0,5 tsk Vaniljpulver äkta
  • 50 g mörk choklad smält
  • valfria bär eller frukt till servering ex havtorn och granatäpple som på bilden

Så här gör du

  1. Gaffelmosa körsbären och häll av bärsaften som du spar. Blanda 1 msk av bärsaften med kokosgrädden och vaniljpulver. Blanda körsbärsgrädden med 50 g smält mörk choklad. Lägg de avrunna körsbären i två glas. Häll på chokladröran. Ställ kallt minst 2 h. Toppa med valfria bär.