Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad och banankaka med after eight

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 Små bitar
  • 3 Ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smält avsvalnat smör
  • 1,5 dl Turkisk yoghurt
  • 0,75 dl Kakao
  • 2 tsk Bakpulver
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3-4 små mosade bananer

  • 10 Delade after eight
  • 75 g Grovhackad mörk eller ljus choklad
  • florsocker att pudra kakan med

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienser i en bunke. Smält smör och låt svalna. Hacka mörk choklad men blanda inte ner dem i de torra ingredienserna.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Häll ner svalnat smör, yoghurt och de mosade bananerna i äggsmeten. Rör runt. Rör ner de torr ingredienserna och till sist tillsätter du den hackade chokladen.
  4. Lägg bakplåtspapper i en form cirka 20x30 och häll ner smeten. Tryck i delade after eights lite överallt. Grädda lågt i ugnen cirka 35-40 minuter. När den svalnat pudra florsocker över och servera med glass eller vispad grädde!