Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladmacarons

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat
Chokladmacarons
Jennifer Lindberg

Ingen har väl missat dessa underbara små franska bakverk? Här är ett enkelt recept för alla som är nybörjare på macarons!

Ingredienser

  • 50 g mandelmjöl
  • 55 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • 90 g florsocker
  • 10 g kakaopulver
  • 10 g vaniljsocker

Så här gör du

  1. Skålla och mal mandeln om du inte använder dig av färdigt mandelmjöl. Sila noga så att stora bitar försvinner. Blanda florsocker och chokladflorsocker med mandelmjölet och vaniljsockret.
  2. Vispa äggvitan med elvisp, när äggvitan börjar skumma så tillsätter du sockret, lite i taget. Vispa tills det blivit en tjock och fast maräng.
  3. Blanda försiktigt ihop mandelmjöls blandningen och marängen. Smeten skall vara ganska lös, det ska bli en slät yta när du spitsar ut smeten på ett bakplåtspapper.
  4. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper och låt stå och vila i ca 30 – 40 minuter.
  5. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.
  6. Bred fyllning på en macaron undersida och sätt ihop det men en annan. Fyllningen kan vara smörkräm, ganaché med mera.
Du kanske även gillar