Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladdrömtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Är du en chokladälskare? Då är denna tårta något för dig!

Kladdiga chokladbottnar med härlig len chokladkräm i tre lager, bättre en så kan det faktiskt inte bli!!!

Ingredienser

10 bitar

Bottnar:

  • 300 g smör
  • 200 g siktat vetemjöl
  • 600 g strösocker
  • 6 ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 1 vanilstång

Fyllning:

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 675 g rumsvarm philadelphiaost
  • 480 g siktat florsocker
  • 100 g siktat kakao

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Smöra tre kakformar med löstagbar kant som är 23 cm i diametern och lägg bakplåtspapper i botten. ”Bröa” med kakao på kanterna.
  3. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen. Tillsätt sockret och vispa väl, tillsätt äggen och vispa väl, tillsätt mjöl, kakao samt fröna av en vaniljstång och vispa väl.
  4. Fördela smeten i kakformarna och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Kakan kommer inte stiga speciellt mycket, kakan skall vara kladdig i mitten. Låt kladdkakorna svalna helt på ett galler.
  5. Lägg Philadelphiaost och smör i en bunke och vispa i ca 4 minuter eller tills den är ljus och krämig.
  6. Vänd ner florsocker och kakao, blanda väl.
  7. Montera tårtan med att börja med att lägga en utav tårtbottnarna på ett tårtfat och bred på 1/3 del av frostningen. Upprepa med resterande två lager.