Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choco banana bröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Hej alla chokladälskare! Ser inte denna underbart god ut? Kraftig chokladsmak med en touch av banan. Den är urgod jag lovar. Kallar vi det för bröd då känns det plötsligt lite nyttigare .
Har aldrig tidigare tänkt på hur bra choklad och banan passar ihop.

Ingredienser

20 bitar
  • 3 st bananer övermogna
  • 1,75 dl brunt socker
  • 1 st ägg stort
  • 110 g smör smält
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao pulver
  • 2 dl choklad linser eller hackad choklad
  • 1 dl choklad linser till dekor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla en formbröd långpanna. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper istället.
  2. I en skål mosa bananerna till en jämn smet. Blanda i sockret och vispa fluffigt.
  3. Häll i ägget, smöret, salt och vaniljsocker. Vispa jämt.
  4. Sikta i smeten mjölet blandat med kakao, bikarbonat och ev bakpulver. Vänd med en träsked tills allt är blandat. Vänd även i 2 dl choklad linser.
  5. Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Strö över chokladen till dekor.
  6. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-60 minuter. Nu måste jag erkänna att jag tappade bort tiden. Det viktigaste är trots allt att kakan är färdigt när man gör tandpetartestet ( tandpetaren ska komma ut torr ur kakan ).
  7. Låt kakan kallna i formen övertäckt med en kökshanduk. Skär i lagom stora skivor och servera. Kakan håller flera dagar men se till att du slår in den i plast eller aluminiumfolie.
3 kommentarer om "Choco banana bröd"
  • KatIWe
    KatIWe

    Superlätt att göra och blev sååå god och fuktig och chokladig! I varmluftsugn blev “brödet” klart på ca 45 min.