Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chipotleglaserade grillspett

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Här är något riktigt gott att lägga på grillen! Servera tillsammans med en läcker potatissallad med avokado i klassisk cajundressing.

Ingredienser

4 portioner

Cajundressing

  • ½ dl dijonsenap
  • ½ dl honung
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 tsk sambal oelek

Potatissallad med avokado

  • 500 g kokt färskpotatis
  • 2 avokado
  • ½ rödlök
  • 2 salladslökar
  • 125 g majs
  • 1 dl inlagd jalapeño
  • koriander till garnering

Chipotleglaze

  • 2 msk chipotlepasta
  • 2 msk soja
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk rapsolja

Grillspett

  • 600 g ryggbiff
  • 2 paprikor, röda eller gröna
  • 2 rödlökar
  • cajunkrydda
  • salt

Grillade majskolvar

  • 2 majskolvar
  • cajunkrydda
  • salt

Så här gör du

  1. Cajundressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. Droppa i oljan under kraftig vispning. Tillsätt salt och sambal oelek. Späd eventuellt med lite vatten.
  2. Potatissallad: Tärna potatisen. Skala och skär avokadon i bitar.
  3. Skiva rödlöken och salladslöken och lägg i en skål. Blanda i potatisen, avokadon, majsen och jalapeñon.
  4. Blanda potatissalladen med dressingen, lägg upp i en skål och toppa med koriander.
  5. Chipotleglaze: Rör ihop alla ingredienserna till chipotleglazen.
  6. Grillspett: Skär köttet i stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala löken och skär den i klyftor. Varva alla bitarna på spetten.
  7. Grilla spetten runtom, krydda med cajunkrydda och salt.
  8. Lägg spetten på en bricka eller en plåt och pensla på chipotleglazen (spar lite av glazen till majskolvarna).
  9. Grillade majskolvar: Grilla majskolvarna, pensla med lite av chipotleglazen och krydda med cajunkrydda och lite salt.