Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilimusslor med vitlöksbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Chilimusslor med vitlöksbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ett varmt, nygrillat vitlöksbröd smakar härligt till skaldjur. Vill du ha lite rökig smak på musslorna kan du tillsätta ett par droppar liquid smoke.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk chipotlepasta
  • ½–1 färsk, hackad röd chili eller ¼ tsk chiliflakes
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • koriander

Vitlöksbröd

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 surdegsbröd, portionsbröd

Så här gör du

  1. Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna.
  2. Hacka löken och vitlöken, fräs i smöret. Häll på det vita vinet och vattnet och koka upp ordentligt. Lägg i musslorna och sätt på locket direkt. Koka i ett par minuter, tills musslorna öppnat sig. Häll på grädde, chipotlepasta och chili. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med koriander precis före servering.
  4. Vitlöksbröd: Hacka vitlöken och blanda med oljan. Grilla bröden på grillen.
  5. Lägg bröden på ett fat och ringla över oljan.
Du kanske även gillar