Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilikyckling med citrus­marinerad paprikasallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fantastiskt god kyckling marinerad i chili, citron, apelsin, olivolja och vitvinsvinäger.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 stora kycklingfiléer

  • 1 kycklingbuljong (fond + vatten)

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 
1 krm anchochili


Sallad:


  • 1/2 gul paprika

  • 1/2 röd paprika

  • 1/2 rödlök

  • 2 avokado

  • 2 tomater

  • 1 koriander


Marinad:


  • 1 dl olivolja
  • 
4 tsk vitvinsvinäger
  • 
1 röd chili

  • 1 stor citron, saften

  • 1 stor apelsin, saften
  • 
rivet apelsinskal, till garnering

Så här gör du

  1. 
Koka upp buljongen med vinäger och chilipulver. Lägg ner kycklingen, sänk värmen, lägg på lock och sjud sakta i 6-7 minuter, drag av kastrullen från värmen och låt kycklingen svalna i spadet. Ställ kallt fram till servering.

  2. Skaka ingredienserna till marinaden.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och pressa över lite citron så inte avokadon mörknar.

  4. Dela, kärna ur och strimla paprikor och tomater. Skala och strimla löken. Lägg allt i skålen med avokadon, vänd ner marinaden och låt salladen dra en stund innan den arrangeras på ett stort fat.

  5. Skär de kalla kycklingbrösten i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Strö rivet apelsinskal över kycklingen.