Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

CHILIKORV – Stark och mycket god korv

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
CHILIKORV – Stark och mycket god korv
Dekebook

För beställning av boken med recept på 78 st olika korvar från världens alla fyra hörn för endast 169 kr besök gärna vår hemsida: www.dekebook.se

Ingredienser

20 portion
  • 3 kg Fläskkarré, benfri
  • 600 g Potatis
  • 1 Standardmjölk 3%
  • 3 msk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar, grovmalen
  • 1/2 Persilja
  • 2 msk Paprikapulver
  • 1 msk Chilipulver, stark
  • 2 tsk Cayennepeppar
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 10 Meter grisfjälster
  • 1 Hushållssnöre

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen tills de är mjuka.
  2. Skär eller strimla köttet i mindre bitar. Mal kött och potatis i köttkvarnen .
  3. Lägg över i en bunke, tillsätt mjölk, hackad persilja, pressad vitlök och alla övriga kryddor. Blanda smeten väl. Stek en provbit.
  4. Krydda ev lite mer om du önskar. Tänk på att vid ev infrysning så avtar kryddorna lite i styrka.
  5. Trä på fjälstret på korvhornet på köttkvarnen och börja fyll. Packa inte för hårt - det ska vara löst packad - annars kan korvarna spricka vid tillagning. Tryck ut en bit färs i fjälstret och gör en knut, sen en ny knut efter ca 10 cm.
  6. Korvarna ska sedan knytas i ändarna med hushållssnöret. Ca 15 cm korvlängder brukar vara lagom.
  7. Korvarna kan frysas in råa. Picka lätt och stek korvarna ca 15 min på medelvärme.
Du kanske även gillar