Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilihalstrad tonfisk med solrosskott, haricot verts, primör, koriander och mangovinegrette

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En riktigt trevlig förrätt med färsk halstrad tonfisk

Ingredienser

4 portioner
  • 300g färsk tonfisk
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 ask solrosskott
  • 1 ask haricot verts
  • 4 knippmorötter
  • färsk koriander
  • sesamfrön
  • 1 flaska mangobalsamico
  • salt

Så här gör du

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ta bort ändarna på haricot vertsen och dela dem i mindre bitar. Koka dem i 45sek-1min och ta upp dem och spola med kallt vatten.
  2. Skala morötterna och dela dem i lagom storlek, koka även dem ett par minuter tills de är mjuka igenom, ta upp och spola med kallt vatten. Salta grönsakerna lätt och stänk över ett par droppar balsamvinäger.
  3. Dela pepparn på längden och ta ur kärnorna. Finhacka den. Gnid in tonfisken med ett par droppar olivolja och rulla sedan tonfisken i chilin. Salta tonfisken lätt runtom. Hetta upp en stekpanna riktigt varm och rosta först sesamfröna gyllenbruna. Bryn tonfisken runtom på alla sidor.
  4. Skär upp i önskad storlek och lägg upp tillsammans med övriga komponenter. Garnera med koriander, solrosskott och ett par droppar mangobalsamico.