Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chiligryta med tillbehör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smakrik, LCHF-vänlig plockmat, kanske till fredagsmyset? Kryddigt, fräscht och gott.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färs, lamm- eller vildsvin
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk stark chilisås
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 dl passerade tomater
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • några kvistar koriander
  • några salladsblad

Så här gör du

  1. Fräs färsen i smör eller kokosfett. Krydda med pressad eller riven vitlök, chilisås och soja. Låt det hela bli brynt och tillsätt sedan passerade tomater. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda crème fraiche med sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär avokadorna i bitar och rödlöken i båtar.
  4. Servera allt i skålar och salladsblad vid sidan om att lägga godsakerna i.