Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chili och rödvinsbräserad högrev

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portion
  • 1 kg Högrev i bit
  • Salt och peppar
  • Olja/smör till stekning
  • 2 Hackade rödlök
  • 2 Hackade gula lök
  • 2 pkt Bacon eller 150 gram sidfläsk
  • Röd chili efter vad Du vågar eller 2 tsk samtal oelek
  • 3 tsk Torkad timjan
  • 3 tsk torkad oregano
  • 7 dl Rött vin och späd ev med mer vin eller vatten
  • Salt och svartpeppar
  • 3 msk Tomatpure
  • 1 tärnat äpple

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med smör/olja. Salta och peppra runt hela högrevsbiten. Stek den runt om, och lägg den åt sidan.
  2. Fräs lök lite lätt, samt tärnade äpplet. Lägg åt sidan. Stek baconet.
  3. Lägg köttbiten, lök och övriga ingredienser i en gryta (gjutjärn) med lock. Låt det puttra i cirka 2,5-3 timmar. Under tiden öser du köttet då och då, och vänder köttbiten. För mer sås späd med vin eller vatten.
  4. Koka potatis och gör potatismos. Skär upp bitar kött och server med skyn och allt från bottnen av grytkoket. Detta tillsammans med en sallad eller kokta morötter/blomkål.