Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chicken and chips

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nästan lika gott som fish and chips. Eller jo, denna kyckling är det, panerad i panko och parmesan med min krämiga currydipp är gott som tusan.

Ingredienser

2 portion
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1,5 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 50 g fint riven parmesan
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 6 st potatisar

Så här gör du

  1. sätt ugnen på 225c. Skär potatisen i stavar, ca 1cm tjocka. Spara gärna skalet på ändarna. Lägg på en plåt, olja, salta och peppra och blanda runt. Sätt i ugnen i 25-30 min. Rör runt någon gång
  2. Skär varje filé i 3 bitar lite på sniskan, banka till lite lätt om dom skulle bli lite tjocka. salta och peppra varje bit lite lätt.
  3. Blanda ihop panko och den rivna parmesanen. Panera kycklingen, först i mjöl - ägg - panko/parmesan. hetta upp en stekpanna på ca halva styrkan, lägg i en stoor klick smör tillsammans med 2msk olja. Stek kycklingen ca 3-4 min på varje sida. den ska bli riktigt gyllenbrun och krispig.
  4. servera kyckling och potatisen gärna med min goda currydipp. Recept på currydipp finns på min sida.