Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chiasemla – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Fira fettisdagen med en god och nyttig chiasemla. Receptet kommer från programledaren Kristin Kaspersen som visade hur man gör en chiasemla i Vardagspuls.
Sötad med honung och lite vaniljpulver. Toppa med vispgrädde och du har “bakat” en god semla fylld med extra energi.
Läs också: Så bakar du en semmelkladdkaka

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1/2 dl chiafrö
  • 2 tsk kardemumma

Mandelmassa

  • 1 1/2 dl mandel
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk honung

Gräddkräm

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Blanda allt till kardemummachian (steg ett i ingredienslistan) i en skål och låt stå i 30 min. Rör om med en visp så chiafröna är väl fördelade.
  2. Mixa ingredienserna till mandelmassan i en mixer eller i en blender. Antingen helt slät eller om man vill ha den lite crunchy.
  3. Vispa grädden löst och blanda sedan i honung och vaniljsocker. Lägg mandelmassakrämen i botten på fyra stycken glas, fyll sedan på med kardemummachia och toppa med gräddkrämen.