Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chèvre i ugn med jordgubbar och rosmarin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Låter tokigt, men blir jättegott tillsammans. Originalrecept av Maria Helander, ur “Ät dig till balans”.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g chèvre
  • 3 dl färska jordgubbar
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 10 grovhackade svartpepparkorn
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva osten och lägg den i en ugnssäker form. Skiva jordgubbarna och lägg dem runt osten. Lägg rosmarinkvistarna bredvid.
  3. Grovhacka pepparkornen. Ringla över olja och strö pepparn över alltsammans.
  4. Låt stå i ugnen cirka 10-15 minuter eller tills osten fått lite färg. Passa sista minuterarna så den inte bränns.
  5. Servera direkt.