Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chèvre chaud med grillad endive

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Chèvre chaud med grillad endive

Donald Skehans läckra chèvre chauds passar perfekt som förrätt på en fransk middagsbjudning.

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g getost, skivas i 3 cm skivor
  • 4 huvuden endivesallad
  • 8 surdegsbröd
  • 75 g valnötter
  • 1 päron, tunt skivat
  • 60 g rödlöksmarmelad
  • 1 msk olivolja

Dressing

  • 3 msk extra jungfruolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • havssalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en syltburk och skaka tills den är väl blandad.
  2. Rosta brödet i ugnen, ca 175 grader i några minuter tills det har fått fin färg.
  3. Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad, fortsätt med ost och placera under en het grill i 5 minuter eller tills gyllene på toppen i ugnen.
  4. Skiva endive på mitten, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar.
  5. Stek endive på en varm grillpanna på hög värme tills den har fått fin färg.
  6. Skiva tunna skivor av päron på en serveringstallrik.
  7. Placera ut grillad endive, toppa med toast, strö över krossade valnötter och ringla dressingen.
  8. Servera medan den fortfarande är varm.
Du kanske även gillar