Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecaketårta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Cheesecaketårta
Ove Lindfors

Frasig marängbotten, krämig färskostfyllning, vanilj och lime. Toppa sen härligheten med sommarbär.

Ingredienser

8 bitar
  • 1 st färdigköpt marängbotten

Fyllning:

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 4 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 st lime, rivet skal från
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor

Garnering:

  • färska bär
  • färsk mynta

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner osten och limeskalet. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  3. Lyft upp gelatinet och smält det på väldigt svag värme. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
  5. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.
  6. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med färska bär och mynta.
Du kanske även gillar