Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med ­choklad och nötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 52 st har redan röstat

“Detta är min nya paradrätt! En tät och härligt mäktig chokladbotten med choklad, grädde, nötter och jordnötssmör. Toppat med naturell cream cheese, kakao och jordgubbar.”

Ingredienser

6 portioner
  • 
1 dl vispgrädde
  • 
200 g mörk choklad
  • 
1 dl osötat jordnötssmör
  • 
1 dl rostade, grovhackade hasselnötter

  • 200 naturell cream cheese
  • 
kakao

  • jordgubbar


Så här gör du

  1. Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. Bryt ned chokladen och rör det hela slätt. Rör ned jordnötsmör och hasselnötter och rör krämen slät.

  2. Skeda upp chokladmassan på bakpapper­klädd(eller plastfilm) kakbotten, gärna med löstagbar kant, cirka 18 centimeter i diameter.

  3. Täck med plastfilm och låt botten stå kallt till servering.

  4. Rör cream cheesen smidig och klicka/bred den generöst över chokladbotten. Sikta kakaon över kakan i ett jämt täcke. Servera/garnera med färska bär vid servering.

  5. Alltsammans går att förbereda i god tid och kakan är precis lika god nästa dag.

  6. Går även att frysa.
5 kommentarer om "Cheesecake med ­choklad och nötter"
  • 99katter
    99katter

    Viken besvikelse!!! Gjorde denna till midsommarafton. Botten blev STENHÅRD och gick inte att skäras med kniv. Fick använda kniv + hammare för att dela denna. Det gick naturligtvis inte att äta med sked från assietten, utan man fick hålla tårtbiten i handen och bita loss stenhårda bitar. Det måste vara fel på receptet. Gissar att det är för mycket choklad.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till 99katter

      Hej!

      Vad otroligt tråkigt att höra att tårtan gjorde dig missnöjd. Vi har hört med receptmakaren och receptet ska vara korrekt. Botten ska vara tät och mäktig men den ska så klart gå att skära i. Vi kollar djupare på detta och hoppas att du hittar något annat gott på Mittkök.se så länge.

      Tack för att du hörde av dig,
      Julia – webbredaktör.

  • Helene Macozaza
    Helene Macozaza

    Tyvärr inget för oss LCHF’are, då jordnötter INTE är LCHF.

  • Matilda Andersson
    Matilda Andersson

    SUPERGOD!
    Hade inga problem med botten, det gick att skära i och att äta med sked. Supergod! Jag som tycker att creme Cheesen är väldigt mastig vände ner det i lite vispad grädde. Succé, allting blev uppätet i ett nafs!

  • D H
    D H

    Diabetiker / Diabetes vänligt recept må jag säga. Kanon-bra kaka! Kolla bara så man tar jordnötssmör med låg sockerhalt (jag fann ekologisk 99,3% jordnöt på W—-s).
    Så detta var den bästa kakan jag funnit för diabetesen!