Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med kolasås och nötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Extra lyxigt känns det när cheesecaken serveras i portionsformar. Denna variant toppas med kolasås och M&M-godisar, mums! Fördelen med fryst cheesecake är att man kan förbereda den när man vill och sedan förvara den i frysen fram tills en stund före servering.

Ingredienser

4 portioner

Kexbotten

  • 150 g Digestivekex
  • 50 g smält smör

Fyllning

  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 dl florsocker
  • 1 ⁄4 krm salt
  • 500 g färskost, till exempel Philadelphiaost

Topping

  • 4 msk kolasås
  • 1 dl M&M-godisar med jordnötter

Så här gör du

  1. Bryt kexen i bitar och lägg i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och kör ihop så att allt blandas. Tryck ut blandningen i fyra portionsstora burkar eller glas. Ställ kallt i cirka 30 minuter.
  2. Vispa grädden. Vispa ihop äggula, siktat florsocker och salt, vitt och krämigt. Tillsätt färskost och vispa ihop. Vänd försiktigt ner grädden och vispa ihop. Fördela krämen i burkarna. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i cirka 4 timmar, gärna över natten.
  3. Toppa med kolasås och grovhackade M&M-godisar.