Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med 
färska jordgubbar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Baka en härlig cheesecake till kalaset eller som god efterrätt. Har du inga jordgubbar går det fint att garnera med andra bär.

Sugen på cheesecake med blåbär? Testa receptet här

Ingredienser

1 portion
  • Botten:

  • 15 digestivekex

  • 2 tsk ingefära

  • 100 g smör

  • Fyllning:

  • 2 1/2 dl jordgubbar

  • 1 dl socker

  • 1 dl majsena

  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 
400 g färskost

  • 250 g kesella, 10 procent

  • 3 ägg

  • 1 citron, rivet skal
  • 
1/2 citron, saft

  • Garnering
:
  • jordgubbar

  • citronskivor


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret. Kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna. Blanda kex, ingefära och smält smör.

  3. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24-26 centimeter i diameter. Tryck ut och platta till smulorna ordentligt.

  4. Grädda botten i cirka 10 minuter i ugn.

  5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.

  6. Mosa jordgubbarna och blanda med socker, majsena och vaniljsocker.

  7. Rör ner färskost, kesella och ägg, vispa till en krämig blandning.

  8. Blanda ner citronsaften och häll smeten i formen. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Täck kakan med aluminium-folie om den hinner bli gyllene innan den gräddats färdig. Låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

  9. Låt kakan svalna och stå kallt före servering. Garnera med jordgubbar och citronskivor. Pudra med florsocker.