Cheesecake light!

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vansinnigt god cheesecake som man kan äta med lite bättre samvete. Gör den som en kaka eller som mini cheesecakes!

Ingredienser

1 kaka
  • 200 g keso (fungerar bra med minikeso om man vill ha det)
  • 250 g cream cheese (light eller vanlig går lika bra)
  • rivet skal av 1 citron
  • 165 g socker
  • 2 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk gräddfil
  • 200 g frysta valfria bär eller frukt

Så här gör du

  1. Vispa keso, cream cheese, citronskal och socker till en slät smet.
  2. Vispa i äggen, ett i taget.
  3. Rör i mjöl och bakpulver.
  4. Tillsätt gräddfil.
  5. Häll smeten i en rund form, strö över bär eller frukt.
  6. Grädda i ugnen i 160 grader (140 om varmluftsugn) i ca 1 timma.
  7. Ställ kakan kallt i minst 3 timmar men bäst blir den om den får stå över natten.