Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake, cappuccino

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Cheesecake med cappuccinosmak. Kakan kan med fördel förberedas en dag i förväg.

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 200 g philadelphiaost, går bra med light
  • 2,5 dl kesella
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • kakao att sikta över
  • mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
  3. Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
  4. Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
  5. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
2 kommentarer om "Cheesecake, cappuccino"
  • Lottis
    Lottis

    Hallå där! Det saknas mått angivelse på kaffe socker och kakao. Någon som vet svaret?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lottis

      Hej! Det var ett fel vi hade en kort tid under helgen. Det ska vara löst nu! Tack för att du påpekade detta! /Julia – webbredaktör