Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheeseburgare med gruyèreost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekt snabbmat och man kan varier osten och tillbehören efter tycke och smak. Högrevsfärsen var så god att jag valde att inte smaksätta den alls.

Ingredienser

2 portioner
  • 300 g Högrevsfärs
  • Lite vatten
  • Lite olivolja
  • Smör till stekning
  • Salt & Peppar

Tillbehör

  • 4 st Skivor gruyèreost
  • 1 st Tomat
  • 0,5 st Rödlök
  • Salladsblad
2 salladsblad

  • Chilisås
  • 1 st Avokado
  • Några skivor gurka

Så här gör du

  1. Blanda färsen med vatten och olja. Smaka av med salt och nymald peppar. Forma till två burgare. Smörstek bröden och salta lätt. Fortsätt med hamburgarna. Täck burgarna med osten. Montera burgarna med sallad, gurka, avokado, tomat och chilisås. Sötpotatis pommes frites är gott till.
2 kommentarer om "Cheeseburgare med gruyèreost"