Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chatjapuri

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ostbröd från Georgien som serveras överallt i Kaukasus. Oemotståndligt gott och en del av det delikata georgiska smörgåsbordet.

Ingredienser

2 bröd

Degen

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk snabbjäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl filmjölk
  • 2 msk smör

Fyllningen

  • 3 dl ost av Jarlsbergtyp, riven
  • 2 dl fetaost, smulad
  • 1 st ägg

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, snabbjäst och salt i en skål, det är viktigt att använda snabbjäst då den jäser utan att värmas. Blanda ned filmjölken tills du har en slät, smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca två timmar.
  2. Blanda ostarna med ägget och forma till två lika stora bollar med händerna.
  3. Tag ut degen på mjölat bakbord och dela i två delar, tryck ut till en platta lika stor om en handflata. Lägg en ostboll på varje deg och forma till ett knyte. Vänd knytet med skarven mot det mjölade bakbordet och pressa ut eller kavla försiktigt ut degen så den har samma diameter som en brödkavel och passar i en stekpanna med lock. Se till att osten fördelas jämt över hela brödet.
  4. Hetta upp en stekpanna med lock till medelvärme, lägg ned brödet och grädda cirka 5 minuter per sida under lock. Brödet ska vara gyllenbrunt. Tag upp brödet och bred ut smör på bägge sidorna. Skär upp i tårtbitar och servera varmt.
4 kommentarer om "Chatjapuri"
  • Mia
    Mia

    Hejsan,

    Later som ett intressant recept men som du ar jag boende i FL och kan inte hitta filmjolk har???
    Vad anvander du istallet eller ar detta ngt some du tillagar nar du ar hemma i Sverige?

    MVH Mia i FLL 🙂

  • Mia
    Mia

    Hola…
    Jag bor i Fort Lauderdale sedan 17år tillbaka.

    Ska helt klart prova detta… Har prästost hemma så det får funka som fyllning.

    Bor du i SOFLA ?