Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagnesorbet – enkelt recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Champagnesorbet – enkelt recept
Foto: Fotolia

Lyxig och utsökt. Gör en annorlunda sorbet som får smak av champagne och citrus. Resultatet blir en frisk och syrligt söt efterrätt som garanterat imponerar på middagsgästerna. Sorbeten kan även serveras som mellanrätt för att bryta av. Har du ingen glassmaskin hemma går den bra lika bra att göra i frysen så länge du rör om den då och då.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl Champagne
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 st äggvitor
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • mynta eller citronmeliss
  • honung

Så här gör du

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och puttra sedan i ett par minuter. Lyft sedan bort från värmen och låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Tillsätt sockerlag och champagne under omrörning.
  3. Riv lime och citron på rivjärn och pressa ur saften. Blanda i saft, skal och socker i smeten. Addera honung efter smak. Låt dra en stund.
  4. Har du glassmaskin häller du i blandningen och kör runt tills den fått önskad konsistens. Annars häller du fyllningen i en bakform som du täcker med plastfolie och ställer in i frysen. Rör om ett par gånger i timmen medan den stelnar. för att undvika iskristaller.
  5. Ta fram sorbeten och låt tina tills den går att skeda upp. Servera i vackra glas. Häll på en skvätt champagne för att få sorbeten att bubbla lite festligt. Toppa sedan med några kvistar mynta eller citronmeliss.
Du kanske även gillar