Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagnepraliner

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

65 stycken

Fyllning

  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl champagne
  • 200 g vit choklad, finhackad
  • 30 g glykos
  • 200 g tempererad mörk choklad, som lock till pralinerna
  • chokladskal, se separat recept

Garnering

  • silverfärgat råsocker (finns på Panduro och i liknande butiker)

Chokladskal

  • 400 g mörk choklad + 200 g mörk choklad
  • pralinformar i silikon

Så här gör du

  1. Fyllning: Koka upp grädde och glykos. Slå i champagnen. Häll blandningen över den hackade vita chokladen i en skål. Rör till en jämn smet. Låt smeten svalna till cirka 35 grader.
  2. Häll tryffeln i en spritspåse och fyll choklad­- ­­­f­ormarna till 3/4. Låt stelna i minst åtta timmar.
  3. Lossa pralinerna från formarna. Temperera cirka 200 g mörk choklad, se recept till chokladskal.
  4. Stryk tempererad choklad över fyllningen så pralinerna blir förslutna. Dekorera med silverfärgat råsocker.
  5. Chokladskal: Finhacka 400 g mörk choklad. Värm hälften av chokladen i vattenbad till 48 grader (använd en termometer). Ta av från vattenbadet och rör ner resten av den finhackade chokladen. Rör tills temperaturen sjunkit till 27 grader. Chokladen är då fortfarande lite klumpig. Värm därefter chokladen till 31 grader och rör chokladen slät. Nu har du tempererad choklad. Häll den tempererade chokladen i en pappersstrut och fyll pralinformarna helt. Skaka formen lite försiktigt. Vänd formen upp och ner över ett bakplåtspapper och samla upp all choklad som rinner ut. Den tempererade chokladen fastnar i formarna och bildar ett skal. Håll formen upp och ner en stund så skalen får syalna något. Dra sedan med en skrapa över formarna så överflödig choklad försvinner och kanterna blir raka. Ställ in kylen en kort stund att stelna. Fyll formarna med önskas fyllning. Temperera 200 g mörk choklad (se steg 1) och stryk över de fyllda pralinerna.