Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chaikryddade cookies med vit choklad & paranötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kanel och kardemumma sätter kryddig smak på dessa glutenfria cookies, som dessutom innehåller selenrika paranötter. Mums!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 ⁄2 tsk kardemumma, malen
  • 1 1 ⁄2 dl paranötter, grovt hackade
  • 100 g vit choklad, grovt hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop råsocker och ägg i en bunke.
  4. Blanda mandelmjöl, kakao, rismjöl, bikarbonat, vaniljpulver, salt, kanel och kardemumma i en bunke.
  5. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör sedan i smöret, paranötter och vit choklad.
  6. Låt degen svälla i 5 minuter.
  7. Forma till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 7–8 minuter.