Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche på vit fisk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ceviche är en av de första rätterna jag kan minnas från min barndom. Det är en peruansk rätt där fisken tillagas av syran från olika citrusfrukter när den marineras. Själv älskar jag att göra denna rätt på torsk och serverar den gärna med salta kex och tabasco.

Receptet är hämtat ur boken “Sydamerika – min matpassion” av Klara Lind som vann Sveriges mästerkock 2017. Boken hittar du på bland annat adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g vit fiskfilé, till exempel torsk
  • 1 röd chili
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd paprika
  • 3 lime
  • 3 citroner
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Finhacka chili, rödlök, koriander och paprika och lägg i en skål.
  2. Skär fisken och i centimeterstora kuber och lägg dem i skålen. Pressa saften ur lime och citroner över och se till att fisken är helt täckt av vätska.
  3. Låt dra i kylskåpet i 2–3 timmar.