Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche med avokadokräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fisk och skaldjur marinerade i limejuice är en traditionell peruansk rätt. Avokadokrämen ger extra fett till måltiden.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lax
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl pressad saft av citron och lime
  • 1 rödlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 2 avokador
  • 1 dl majonnäs
  • saften av en 1/2 citron
  • 300 g gurka
  • 70 g salladsblad

Så här gör du

  1. Skär laxen i tärningar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
  2. Pressa saften ur citron och lime tills du har 2 dl. Skär rödlöken i tunna skivor och blanda ner den i citrussaften tillsammans med sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll marinaden över laxen och räkorna och blanda runt. Låt stå 3-4 timmar i kylskåpet.
  4. Mixa avokadorna med majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala gurkan och skär den på längden. Gröp ur kärnhuset och skär sedan gurkan i båtar.
  6. Servera cevichen med avokadokräm och gurka och salladsblad.