Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cassoulet på kyckling

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Cassoulet är en klassisk lammgryta med bönor och kryddig korv från södra Frankrike. Här har jag gjort en snabbvariant med kycklingfilé.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g chorizo
  • 150 g rökt fläsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 kryddnejlikor
  • skal av 1/4 apelsin
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn korv, fläsk och lök i smör i en gryta. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet som skalats av med potatisskalare. Koka grytan under lock cirka 15 minuter.
  4. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner dem i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.