Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cassoulet på kyckling & bönor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Cassoulet är en klassisk lammgryta med bönor och kryddig korv från södra Frankrike. Här har jag gjort en snabbare variant på kycklingfilé.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g chorizo
  • 150 g rökt fläsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 1 1 ⁄2 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 kryddnejlikor
  • skal av 1⁄2 apelsin
  • 2 stora vita bönor, 400 g
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn korv, fläsk och lök i olivolja i en gryta. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet, som skalats av med potatisskalare. Koka grytan under lock i cirka15 minuter.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner bönorna i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.