Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cassata nice cream

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En enkel och otroligt god nice cream! Extra fräsch blir den med lite rivet citronskal på toppen.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 bananer
  • 1 ½–2 dl kokosmjölk, den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 1 dl torkad frukt, till exempel ananas, papaya, mango
  • ½ dl bananchips
  • 2 msk chokladdoppade gojibär, hackade eller hackad, mörk choklad

Att ringla över

  • 2 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal

Så här gör du

  1. Skala och skiva bananerna. Lägg skivorna i en påse och lägg in påsen i frysen i minst 5–6 timmar.
  2. Mixa bananbitarna och tillsätt hälften av kokosmjölken och mixa. Tillsätt resten av kokosmjölken och mixa till en slät glass.
  3. Vänd i den torkade frukten. Krossa bananchipsen grovt och vänd i. Vänd i gojibär eller mörk choklad.
  4. Servering: Sätt in fyra portionsglas i frysen i 10 minuter före servering.
  5. Ta ut portionsglasen ur frysen och lägg upp glassen. Ringla över honungen. Riv över citronskal.