Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cashewtofu med färgglad mathavre

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En vegetarisk, smakrik måltid med smak av ingefära och mango. 
593 kcal

Ingredienser

1 portion
  • 100 g tofu
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl fryst tinad mango
  • 1/2 dl yoghurt 3 %
  • 1 dl okokt mathavre (50 g)
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 1 dl sojabönor
  • 2 msk cashewnötter (ca 2 g/st)

Så här gör du

  1. Koka mathavre enligt förpackning.
  2. Blanda marinad av sojasås, olja och finriven ingefära.
  3. Skär tofu i smala skivor och ­marinera. Hyvla eller finriv rödkål.
  4. Koka sojabönor enligt förpackning med så lite vatten som möjligt.
  5. Mixa yoghurt med mango.
  6. Blanda mathavre, rödkål och sojabönor med mangoyoghurt.
  7. Panera tofuskivorna i finhackade cashewnötter. Värm olja i en panna och stek tofu på båda sidor.
  8. Servera cashewtofu med mathavresallad.