Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cashewkaka med tranbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En nyttigare kaka utan socker, gluten eller laktos. Fylld med nyttigheter och fibrer!

Ingredienser

10 portioner
  • 3 st ägg
  • 1 st övermogen banan
  • 1 msk kikärtsmjöl
  • 1 tsk tranbärspulver
  • 1 tsk rödbetspulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk sötströ eller steviaströ
  • 1 msk kokosolja

Formarna

  • 3 msk flytande smör & rapsolja

  • 3 msk kikärtsmjöl


Topping

  • 4 msk flytande honung
  • 2 dl cashewnötter

Så här gör du

  1. Ta fram skål. Mixa ägg, en övermogen banan, kikärtsmjöl, tranbärspulver, rödbetspulver, bakpulver, en nypa salt, sötströ och kokosolja.
  2. Smöra och ströa två mindre formar eller en större springform. Använd kikärtsmjöl som ströbröd så kakan blir helt glutenfri. Häll i smeten i formarna.
  3. Toppa med hackade cashewnötter och flytande honung. Ställ in i ugnen på 200 grader Celsius, i cirka 15 minuter. Voilà!