Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carribbean seafood burger

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Carribbean seafood burger
Wolfgang Kleinschmidt

En burgare som smakar sommar. Koriander, chili, vitlök och lime har blivit många svenskars favoritsmaker och den heta ketchupen passar perfekt för att runda av dessa ganska skarpa smaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 2 msk heinz hot ketchup
  • 2 dl räkor, skalade
  • 3 msk koriander, färsk, hackad
  • 2 st röd chili, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 3 st lime
  • 1 msk limejuice

Salsa:

  • 1 st mango
  • 2 st röda paprikor, rostade och skalade (konserv)
  • 2 msk blekselleri, tärnad
  • 1 tsk färsk koriander, finhackad
  • 1 st grön chili, fint tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk juice från lime
  • 1 msk heinz chilisås
  • salt
  • peppar

Garnityr:

  • 4 st isbergssalladsblad
  • 1 pkt babyspenat
  • 4 st bifftomat, skivor
  • rödlöksskivor, smaksatta med rödvinsvinäger

Bröd:

  • ljust dinkelbröd

Så här gör du

  1. Burgare:
  2. Hacka den färska koriandern och chilin. Pressa vitlöken. Riv skalet av tre lime.
  3. Mixa laxfiléerna och blanda den mixade fisken med övriga ingredienser.
  4. Forma till fyra burgare och stek eller grilla.
  5. Salsa:
  6. Skala och tärna mangon. Tärna den rostade paprikan. Blanda ingredienserna. Salta och peppra.
  7. Rosta bröden och fördela grönsakerna på bottenbrödet. Lägg på burgaren. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och toppa burgaren med det. Lägg lock på.
Du kanske även gillar