Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carpaccio på pilgrimsmusslor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Carpaccio på pilgrimsmusslor
Foto: Ove Lindfors

Det här är en perfekt förrätt för skaldjursälskaren. Lövtunna skivor av pilgrimsmusslor med fräsch blodgrape och god olivolja. Tänk på att använda musslor av hög kvalitet eftersom de äts råa.

Ingredienser

4 portioner
  • 16 stora pilgrimsmusslor
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 6 –8 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmald
  • cirka 4 tsk hackad röd chilifrukt
  • ½ dl hackad gräslök vattenkrasse

Så här gör du

  1. Skiva musslorna tunt med en vass kniv. Fördela dem på 4 tallrikar.
  2. Skala grapefrukten med en vass kniv så att det vita för­ svinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på saften. Pressa också ur saften från hinnorna.
  3. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel.
  4. Droppa ½–1 msk grapefruktssaft och olivolja över pilgrims­ musslorna på varje tallrik. Krydda med salt och grovmald peppar. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök.
  5. Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion.
Du kanske även gillar